Adakah Ibu-ibu Alami Masalah Ini?

arrow
  • Badan Cepat Penat dan Kurang Tenaga
  • Berat Badan Naik Mendadak
  • Kencing Manis/Diabetes
  • Hemoglobin Darah Rendah
  • Sakit Gigi
  • Kaki Kram/ Simpul Biawak/Lenguh Badan
  • Sembelit/ Tak lawas
  • Darah Tinggi
  • Selalu Demam, Batuk, Selsema

Apa Yang Ibu-ibu Harapkan?

    • Badan Cergas & Bertenaga
    • Hemoglobin Darah Normal
    • Berat Badan Naik Secara Normal
    • Tiada Diabetes/GDM
    • Perkembangan Badan & Otak Bayi Normal
    • Tiada Sembelit/Kurang Lawas
    • Tiada Masalah Kaki Kram/ Simpul Biawak & Lenguh-lenguh badan
    • Tidak Demam, Batuk, Selsema dengan Kerap
    • Lakukan Aktiviti Harian Dengan Bahagia Tanpa Tekanan Perasaan

    Perlu ke ambil vitamin dan makanan tambahan semasa hamil? YA Sangat PERLU!

    Berikut adalah beberapa vitamin yang disarankan oleh doktor untuk diambil dan kenapa ia perlu diambil sepanjang kehamilan:

    • Asid Folik: Sebaik-baiknya asid folik diambil apabila seseorang wanita merancang untuk hamil. Ia perlu diambil setiap hari sepanjang kehamilan hingga selepas bersalin.
    • Zat Besi: Jika kandungan zat besi ibu hamil rendah, suplemen zat besi perlu diambil. Ini disebabkan jumlah darah dalam badan ibu semakin bertambah bagi menyokong tumbesaran bayi. Badan akan menggunakan zat besi yang tersimpan dalam badan sekiranya ibu kurang mengambilnya dalam diet. Akibatnya, penyimpanan zat besi dalam badan akan berkurang dan boleh membawa kepada anemia. Risiko kelahiran pramatang dapat dikurangkan dengan pengambilan zat besi. Zat besi juga sangat penting tersimpan dalam badan kerana ibu akan kehilangan banyak darah semasa melahirkan.
    • Kalsium : Kalsium sangat penting bagi pembentukan tulang dan pertumbuhan gigi bayi terutamanya pada trimester ketiga. Kalsium juga penting sepanjang kehamilan bagi mengelakkan kekejangan otot kaki ibu. Sekiranya ibu hamil kekurangan kalsium, ia turut sebabkan kejang otot dan kerosakan gigi kepada ibu. Kekurangan kalsium yang serius boleh mendedahkan wanita hamil kepada risiko pre-eklampsia yang boleh membawa maut kepada ibu dan bayi dalam kandungan.
    • Asid Lemak Perlu : Asid Lemak Perlu seperti asid lemak omega-3 DHA dan EPA juga penting bagi pembentukan otak dan saraf bayi dari peringkat awal pembentukan. Ikan adalah sumber utama DHA dan EPA tetapi ibu perlu berhati-hati supaya tidak makan terlalu banyak ikan yang mengandungi kandungan merkuri yang tinggi.
    • Vitamin D : Bantu mengekalkan tulang dan gigi yang kuat kerana vitamin D memainkan peranan penting dalam mengekalkan tahap kalsium dan fosforus di dalam badan. Sangat penting bagi ibu hamil mengambil vitamin D tambahan bagi pastikan tulang yang sihat serta membekalkan bayi dengan vitamin D yang mencukupi bagi beberapa bulan pertama mereka.
    • Protein : Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein juga memberikan ibu tenaga terutama jika mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus, penghasilan susu dan membantu aliran darah ibu yang normal.

    Ibu-ibu jangan risau, kami bawakan Set Hamil yang jadi pilihan terlajak ramai ibu-ibu di luar sana. 

    Iaitu Set Hamil Shaklee.Slide3

    Apa Kelebihan Set Hamil Shaklee Ini?

    • Produk yang tidak memberi sebarang kesan sampingan.
    • Harga mampu milik dan tahan 2-4 bulan. Dengan menjadi ahli shaklee lebih jimat.
    • Boleh dimakan bersama ahli keluarga, suami dan anak anak.
    • Dari bahan semulajadi
    • Bebas dari bahan kimia
    • Boleh digunakan bila bila masa. Waktu biasa, hamil,berpantang dan menyusu. Tak perlu tukar ke produk lain
    • Ada sijil halal yang dikeluarkan oleh ISA (Islamic Services Of America) yang disahkan oleh JAKIM.

    Apa Kata Mereka Yang Sudah Amalkan Set Hamil Ini?

    HB Cantik, Tak Kerap Demam, Bersalin Normal

    Masa kandungkan anak pertama dulu, saya kerap demam. Hampir setiap bulan demam. Makan rambutan sebiji pun boleh demam. Masalah lain, darah rendah. Bersalin secara pembedahan. Baby yang lahir kecik sangat.

     

    Alhamdulillah, kandungan kedua ni, saya kenal Set Hamil Shaklee. Tiada masalah kesihatan. Semuanya cun je. Kebetulan musim rambutan, makan banyak-banyak pun tiada masalah. Tiada masalah darah rendah. HB cantik. Anak keluar ikut due secara normal. Yang bestnya, tak duk dalam labour room lama-lama. Mudah bersalin.

    ~Ulfa Lamappangro, Guru, Sarawak.

    Cergas Bertenaga, Tidur Lena Malam Hari, Tiada Kebulur Makanan Sentiasa

    Masa mengandung anak ke 3, saya alami pelbagai masalah. Sembelit yang teruk. Saya bergantung kepada kopi untuk lawas setiap hari. Saya juga alami HB rendah dan diabetes masa hamil. Selalu lenguh badan dan krem kaki. Malam sukar tidur, tapi tidur di siang hari. Rasa lapar sangat sepanjang masa. 1 lagi, alami keputihan yang agak banyak, tiap kali nak solat, kena tukar pantyliner.

    Masa kandungan 8 bulan, saya baru kenal dan nak cuba Shaklee. Alhamdulillah, syukur sangat. Saya lebih cergas bertenaga tiada cravings makanan berbanding dengan semasa tak makan Shaklee. Saya boleh tidur lena waktu malam dan tak tidur siang.

    Siti Hidayu Nor Ali,

    Ampang, Selangor

     

    Pastikan Bayi Dalam Kandungan Membesar Dengan Sihat & Ibu Lebih Ceria.

     

    Pilih Set Hamil ini:

    Set Asas @ Set Super @ Set Super Supreme?

    arrow

    Pilih Sekarang!

    Apa Kata Ibu-ibu yang Telah Memilih Set Hamil Shaklee?

    1. Bila mula  makan Shaklee?

    Semasa menyusukan anak ke 2, tahun 2011.

    1. Apa masalah kesihatan yg dialami semasa hamil anak terdahulu?

    Kurang tenaga, tekanan darah rendah, kulit kusam, kurang bermaya, resdung

     

    1. Apa beza kandungan ini dengan yang  tidak makan Shaklee?

    Kandungan ke 3, ibu lebih aktif, bersalin lebih mudah, kulit baby lebih halus, berat baby ideal, ibu tak pernah cramp, diabetes semasa hamil terus hilang, kulit ibu tak kusam, ibu tak letih langsung sampai akhir usia kandungan.

     

    Noorhafiza Mohd Akib

    Surirumah, Jitra, Kedah

    1. Bila mula makan Shaklee?

    Selepas pantang anak sulung, tahun 2011.

    2. Apa masalah kesihatan yang dialami sewaktu hamil anak sulung?

    HB rendah, sembelit, stretchmark, kaki cramp & kencing kotor.

     

    1. Apa beza kandungan ini dengan yang tak makan Shaklee?

    Lebih bertenaga, HB & BP bp cun, berat tak naik mendadak (berat baby naik ikut progress), tak ada stretchmark, kurang cramp.

    Zeti Akhtar Salim

    Sungai Buloh, Selangor.

    Tiada Diabetes, Badan Bertenaga, Mudah Bersalin

    1. Bila mula makan Shaklee?

    Mula makan secara disiplin dan konsisten sejak mengandung anak ke-2.

     

    2. Apa masalah kesihatan yang dialami?

    Masa mngandung kali pertama, ada GDM (diabetes), kurang tenaga dan lesu, kulit kusam, ada strechmark dan selulit, resdung dan sering sakit kepala.

     

    3. Apa beza kandungan kedua dengan yang  tak makan Set Hamil Shaklee?

    Kandungan ke-2 , tiada GDM, bertenaga dan aktif, kulit berseri. Selulit kurang. Mudah bersalin jugak. Gambar ni masa sambutan hari raya di sekolah. Malamnya start sakit dan bersalin jam 10 malam.

     

    Nur Akmal Azmi

    Guru, Bera, Pahang.

    019-2342090

     


    Legasi Nasih Maju - 002398060-V
    No 13, Jalan 4/10B,
    Seksyen 4 Tambahan
    43650 Bandar Baru Bangi
    Selangor
    Tel : 011-27016822